Varmt välkommen att njuta gastronomiskt hantverk! Här njuter du Fredrik Erikssons vällagade lunchrätter, allt lagat från grunden med själ och hjärta.
Beställ din mat vid bardisken i Glasbaren och slår dig ner. Maten serveras till ditt bord när du hittat dig en plats. Ingen bordsbokning – det är bara att droppa förbi! Vill ni köpa med er mat hem eller till kontoret har vi även avhämtning.
Dagens lunch 17 december – 20 december
Serveras tisdag–fredag 11:00–15:00
Tisdag
Kycklinggryta med vittvin, champinjoner, rostade lökar serveras med pilaffris, 145 kr
Onsdag
Kalvfärsbiff med vitpeppargräddsås, picklade rotsaker och potatispuré, 145 kr
Torsdag
Fiskgryta med tomat, saffran, aioli, krutonger och örter, 145 kr
Fredag
Ingefärsbakad fläsksida med morotspuré smaksatt med chili samt pak-soi och shii-take, 145 kr
Veckans vegetariska
Bakade betor med gulärtshummus, rostad fetaost och sellerisallad, 145 kr
Veckans meny 17 december – 22 december
Serveras tisdag–söndag 11:00–15:00, torsdagar 11:00-19:00
Räksoppa smaksatt med chili, limeblad och ingefära, serveras med vitlöksstekta Vannamei räkor, nori och friterat rispapper, 150 kr
Vintersallad med inkokt lax, dillmarinerad cruditésallad, syrad gurka och gräslökssmetana, 170 kr
Bakad spetskål med jordärtskockspure, brynt mandelvinaigrette, friterade svarta bönor och jordärtskockschips, 190 kr
Smörstekt rödtunga med vitvinssås, blåmusslor, sjökorall, syrad rödlök och dillpotatis, 255 kr
Oxroulader fyllda med svamp och rökt fläsk, serveras med gräddsås, glacerade morröter samt kokt potatis, 245 kr
På helgen serverar vi även
Klassikern: Hemrökt lax med pepparrotscrème, skagenröra, potatis- och cheddarostroyal med forellrom samt vinaigrette, 190 kr