Varmt välkommen att njuta gastronomiskt hantverk! Här njuter du Fredrik Erikssons vällagade lunchrätter, allt lagat från grunden med själ och hjärta.
Beställ din mat vid bardisken i Glasbaren och slår dig ner. Maten serveras till ditt bord när du hittat dig en plats. Ingen bordsbokning – det är bara att droppa förbi! Vill ni köpa med er mat hem eller till kontoret har vi även avhämtning.
Dagens lunch 19 november – 22 november
Serveras tisdag–fredag 11:00–15:00
Tisdag
Kalops med inlagda rödbetor samt potatis, 145 kr
Onsdag
Kalvfärsbiff med örtgräddsås, rostade rotfrukter samt kokt potatis, 145 kr
Torsdag
Panerad kolja med potatispuré, örtsmörsås och grönärtsallad, 145 kr
Fredag
Slottstek med persiljepotatis, gräddsås, glacerade morötter och svartvinbärsgelé, 145 kr
Veckans vegetariska
Zucchinibiff med Västerbottencrème, rostad blomkål, svamp samt frön, 145 kr
Veckans meny 19 november – 24 november
Serveras tisdag–söndag 11:00–15:00, torsdagar 11:00-19:00 (torsdag 21 november har vi reducerad meny med soppa, sallad och smörgåsar)
Svampsoppa serveras med krutonger, rostade frön samt smörstekt svamp, 150 kr
Sallad med varmrökt lax, bakad blomkål, matvete samt äppelvinaigrette, 170 kr
Friterad tofu med chili, ingefära, stekt shi-take, spetskålscrème smaksatt med miso, svampbuljong samt salladslök, koriander och puffat bovete, 190 kr
Smörstekt rödtunga med lättsyrade grönsaker, currysmörsås, gräslök och friterad persilja, 255 kr
Oxroulader fyllda med svamp och rökt flask, serveras med gräddsås, glacerade morröter samt kokt potatis, 245 kr
På helgen serverar vi även
Klassikern: Hemrökt lax med pepparrotscrème, skagenröra samt potatis- och cheddarostroyal med forellrom och vinaigrette, 195 kr