Musselmissionären Janne Bark, alias Mussel-Janne, från Musselbaren i Ljungskile, gästar Restaurang Nationalmuseum och bjuder in till prat och provsmakning av pinfärska bohusmusslor. Välkommen in torsdagen den 31 oktober, kl 17:00–19:00. Drop-in, ingen bordsbokning.
Janne Bark driver den välrenommerade restaurangen Musselbaren, inrymd i det gamla klocktornet i kurorten Lyckorna i Ljungskile. Där spelar havets superhjälte, blåmusslan, huvudrollen i alla menyns rätter. Musslorna tillagas efter eget recept och kommer från Scanfjords odlingar i de bohuslänska vattnen. Gäster på Musselbaren kan själva följa med ut på båten och skörda musslorna som strax därefter tillagas på restaurangen. Färskare, och mer närproducerat, än så kan det knappast bli.
Världens godaste musslor?
Ryktet säger att Musselbarens musslor är världens godaste. När Mussel-Janne gästar Restaurang Nationalmuseum får du chansen att avgöra själv. Under anspråkslösa former finns han på plats hos oss för att tillaga, servera, diskutera och berätta om musslor. Titta in en stund för att smaka, prata och lära dig mer. Vad som kommer att stå på menyn blir en överraskning!
Tid
Torsdag 31 oktober kl 17:00–19:00
Drop-in, ingen bordsbokning
Mer om musslor och Mussel-Janne
Läs mer på Musselbarens webbplats
Läs en artikel om Mussel-Janne i tidningen Land, från februari 2020
Bilden högst upp: Foto av Andy Castille, Unsplash.